Stegt kylling med noget citron

Kylling på den simple måde

Mad og sundhed

På den enkle måde

Stegt kylling med noget citron
Stegt Kylling

Billedet viser en kylling med frisk rosmarin. Men andre krydderier som brøndkarse, basilikum eller den så ofte foretrukne esdragon kan også gøre det. Husk smørret.

Hvor svært kan det være?

 

Jeg har det med at se på for eksempel det franske landkøkken. De fleste egnsretter fra det franske landkøkken er klassikere, der mest af alt kommer fra det franske landkøkken, Ikke haute cuisine, ikke de fine køkkekunster, der kom sidenhen, men retter, der kunne serveres til de vejfarende eller de overnattende gæster. Coque au vin eller Beauf Bourgignon er på samme tid enkle simreretter med lang forberedelsestid og hurtig  servering. Hver for sig lidt bestemt af deres terroir, men tilberedt med fine råvarer, omhu i tillavningens faser og serveret med en hurtighed, som var der tale om en hotdog.

Her kommer der en afprøvet opskrift.

Kylling med smør og citron

 

I

For at kunne stege en kylling med held, er det første krav, at den er økologisk, ung og velnæret uden st være hurtigt opfedet. Kyllingen krydres indvendig og udenpå med salt, peber og citronsaft. Kom en stor klump smør og et stykke citronskal inden i den. Læg et smurt stykke fedttæt papir (eller alufolie) rundt om fuglen, og læg den på den ene side i stegesoen med rigeligt godt smør rundt om den.  Der er ikke noget som en mør kylling, stegt i smør. Ovnen skal være godt varm og holdes på 225  grader eller i varmluftsovn 210 grader.

Efter 15 minutters stegning vendes kyllingen, og man ser efter, at smørret ikke bliver branket; skru ned for ovnen til 200 grader eller varmluft 180 grader.  Efter endnu 15 minutter fjernes folien eller papiret. Vend nu kyllingen med brystet opad. Dryp den overdådigt med endnu mere smør. Lad den stå 10-15 minutter, til den bliver gyldenbrun.

Server saucen fra stegefadet i en lille skål, og for sig selv, mere smør, smeltet og iblandet citronsaft og eller friske esdragon- eller basilikumblade.  Men endnu bedre er den klassiske brøndkarse, hvor du kan få den.

I stedet for citronskal og smør giver et stykke brød, ristet i smør, gnedet med hvidløg og anbragt i kyllingen, en delikat smag.

Kilde Elizabeth David, Fransk Landkøkken

 

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.